Naprosto vynikající tradiční GULÁŠOVÁ POLÉVKA
15 dubna, 2023Gulášová polévka je tradiční polévka české kuchyně. Obsahuje rozemleté maso, cibuli a brambory. Typická je její červená barva po paprice a výrazná chuť. K sobotnímu obědu jsem uvařil vynikající gulášovou polévku podle tradičního receptu. Jídlo jsem vařil pro 6 osob a příprava polévky podle tohoto vynikajícího a prověřeného receptu zabere přibližně 45 minut.
Suroviny
- hovězí maso 100 g
- vepřové maso 100 g
- brambory 300 g
- česnek 4 stroužky
- cibule 1 kus
- mouka 1 až 2 lžíce
- vývar 200 ml
- voda 1,5 l
- olej 5 ml
- máslo 30 g
- paprika 1 lžíce
- kmín 1/2 lžičky
- majoránka 1 lžička
- sůl 3 g
- pepř
GULÁŠOVÁ POLÉVKA
Video recept – GULÁŠOVÁ POLÉVKA
Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do světle hnědé barvy, přidáme mleté maso (vepřové a hovězí), které restujeme za občasného míchání dokud se neoddělí kousky. Přidáme pro pasírovaný česnek. Pak vmícháme papriku, asi tak 30 sekund restujeme a zalijeme vývarem. Papriku jen zpěníme, jinak hořkne. Následně přidáme pokrájené brambory. Přidáme sůl, pepř, kmín, zalijeme vodou a zhruba 20 minut vaříme dokud brambory nezměknou. Polévku zahustíme připravenou jíškou a ještě asi 10 minut mírně vaříme. Gulášovou polévku dochutíme petrželí a jedním větším stroužkem propasírovaného česneku. Následně ještě 5 minut provážíme.