Úžasný tradiční HOVĚZÍ GULÁŠ
15 dubna, 2023Guláš je původně maďarský pokrm, který se do Uher dostal z Turecka, vaří se z nakrájeného hovězího masa na kostičky v cibulové omáčce a je kořeněn paprikou. Hovězí guláš je vynikající lahůdka, která se často podává také v restauracích. Příprava tradičního hovězího guláše je poměrně jednoduchá a podle tohoto vynikajícího receptu ji zvládne opravdu každý. Guláše jsem uvařil 8 porcí a příprava guláše trvá zpravidla 2 až 3 hodiny. Čas přípravy záleží na tuhosti masa, které se musí uvařit do měkka.
Suroviny
- hovězí kližka 0,7 kg
- cibule 0,4 kg
- paprika 1 ks
- protlak 50 g
- kmín
- paprika koření 30 g
- chleba 2 až 3 krajíce
- česnek 3 stroužky
- majoránka 1 lžička
- sůl
- pepř
- olej
- sádlo