Naprosto ultimátní BUŘTY NA ČERNÉM PIVU „pečené“

15 dubna, 2023 Od administrator Off

Pečené buřty na černém pivu je jeden z nejlahodnějších pokrmu, které se podávají k pivu. Buřty na pivu se mohou připravit několika způsoby. Pečením nebo smažením případně dušením. V tomto receptu je upeču. Buřty na pivu jsou půlky špekáčků pečené v troubě spolu s cibulí, přelité směsí z piva, rajčat, česneku a koření. K páteční večeři jsem uvařil vynikající pečené buřty na černém pivu podle tohoto výtečného receptu. Jídlo jsem vařil sám pro sebe. Tedy v případě vaření pro více osob vynásobte dávky počtem osob. Příprava buřtů na pivě podle tohoto vynikajícího a prověřeného receptu zabere přibližně 40 minut..

Suroviny

  • buřty 2 ks
  • uzené maso 30 g
  • paprika červená kousek
  • cibule 1/2 ks
  • česnek 1 stroužek
  • rajčátka 3 ks
  • kečup 1 lžíce
  • chilli omáčka
  • černé pivo
  • sádlo 10 g
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • paprika

BUŘTGULÁŠ

Video recept – BUŘTGULÁŠ

Postup: Buřty podélně rozřízněte, povrch nakrojíme do kříže „na ježečka“. Půlky buřtů rozložíme na pokrájenou cibuli vymazaný pekáček. Do pekáčku mezi buřty naskládáme pokrájené uzené madlo, rajčata česnek a červenou papriku. Ochutíme koření. Buřty zakápneme kečupem a chilli omáčkou. Na vrch buřtů dáme trochu sádla. To nám vytvoří při pečení výtečně křupavou kůrčičku. Pak už jen vše zabijeme černým pivem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut přibližně na 200°C. Samozřejmě každá trouba peče jinak. Podáváme například s čerstvým chlebem a řezaným pivem.