Naprosto ultimátní BUŘTY NA ČERNÉM PIVU „pečené“
15 dubna, 2023Pečené buřty na černém pivu je jeden z nejlahodnějších pokrmu, které se podávají k pivu. Buřty na pivu se mohou připravit několika způsoby. Pečením nebo smažením případně dušením. V tomto receptu je upeču. Buřty na pivu jsou půlky špekáčků pečené v troubě spolu s cibulí, přelité směsí z piva, rajčat, česneku a koření. K páteční večeři jsem uvařil vynikající pečené buřty na černém pivu podle tohoto výtečného receptu. Jídlo jsem vařil sám pro sebe. Tedy v případě vaření pro více osob vynásobte dávky počtem osob. Příprava buřtů na pivě podle tohoto vynikajícího a prověřeného receptu zabere přibližně 40 minut..
Suroviny
- buřty 2 ks
- uzené maso 30 g
- paprika červená kousek
- cibule 1/2 ks
- česnek 1 stroužek
- rajčátka 3 ks
- kečup 1 lžíce
- chilli omáčka
- černé pivo
- sádlo 10 g
- sůl
- pepř
- kmín
- paprika
BUŘTGULÁŠ
Video recept – BUŘTGULÁŠ
Postup: Buřty podélně rozřízněte, povrch nakrojíme do kříže „na ježečka“. Půlky buřtů rozložíme na pokrájenou cibuli vymazaný pekáček. Do pekáčku mezi buřty naskládáme pokrájené uzené madlo, rajčata česnek a červenou papriku. Ochutíme koření. Buřty zakápneme kečupem a chilli omáčkou. Na vrch buřtů dáme trochu sádla. To nám vytvoří při pečení výtečně křupavou kůrčičku. Pak už jen vše zabijeme černým pivem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme 30 minut přibližně na 200°C. Samozřejmě každá trouba peče jinak. Podáváme například s čerstvým chlebem a řezaným pivem.