Vynikající kuře ve špenátové omáčce na jedné pánvi. Už nemusíte chodit do indické restaurace

15 dubna, 2023 Od administrator Off

Kuře na špenátu v indických restauracích Chicken saag je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Příprava je jednoduchá a zabere přibližně 60 minut. Podávat můžete s dušenou rýží případně s indickým chlebem chapati.

Suroviny

  • cibule 4 ks malé
  • voda
  • zázvor malý kousek
  • česnek 4 stroužky
  • římský kmín 1/2 lžičky
  • kurkuma 1 lžička
  • pepř
  • kajenský pepř špetka
  • rajčatové pyré 3 lžíce
  • sůl 1 lžička
  • kuřecí prsa 400 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • garam masala 2 až 3 lžičky
  • špenát 450 g
  • smetanový jogurt 2 lžíce

Kuře ve špenátové omáčce

Video recept – Kuře ve špenátové omáčce