Vynikající kuře ve špenátové omáčce na jedné pánvi. Už nemusíte chodit do indické restaurace
15 dubna, 2023Kuře na špenátu v indických restauracích Chicken saag je jedním z nejoblíbenějších indických jídel. Příprava je jednoduchá a zabere přibližně 60 minut. Podávat můžete s dušenou rýží případně s indickým chlebem chapati.
Suroviny
- cibule 4 ks malé
- voda
- zázvor malý kousek
- česnek 4 stroužky
- římský kmín 1/2 lžičky
- kurkuma 1 lžička
- pepř
- kajenský pepř špetka
- rajčatové pyré 3 lžíce
- sůl 1 lžička
- kuřecí prsa 400 g
- olivový olej 2 lžíce
- garam masala 2 až 3 lžičky
- špenát 450 g
- smetanový jogurt 2 lžíce