Nejlepší BRAMBORÁKY

15 dubna, 2023 Od administrator Off

Prověřený recept na přípravu bramboráků. Tento recept je vynikající. Bramboráky se hodí jako příloha na nebo jen tak. Příprava bramboráků podle tohoto receptu zabere přibližně 45 minut.

Moučné brambory očistíme případně oškrábeme, omyjeme a nastrouháme 2/3 na hrubém struhadle a zbytek na jemném struhadle. Škrob trochu vymačkáme a slijeme. Na jemném struhadle nastrouháme česnek a cibuli. Strouhané brambory ochutíme solí a kořením. Přidáme vejce, mléko a zahustíme strouhánkou. Směs důkladně promícháme. Na rozpálenou pánev s tukem klademe lžíci připravenou bramborovou směs, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Bramboráky podáváme teplé nebo studené jako přílohu, ale nejlepší jsou samotné s pivem. Záleží, jak je máme rádi

Suroviny

  • 4 – 8 stroužků česneku
  • 1 ks vejce
  • 0,5 kg brambor
  • 0,5 dl mléka
  • 1/2 malé cibule
  • olej nebo sádlo
  • strouhánku
  • podle chuti
  • sůl
  • kmín
  • majoránka
  • mletý černý pepř
  • sladká paprika

Nejlepší BRAMBORÁKY

Video recept – Nejlepší BRAMBORÁKY