Naprosto úžasné HOLANDSKÉ ŘÍZKY
15 dubna, 2023Holandský řízek je ochucená směs vepřového mletého masa a sýra, která se obalí v trojobalu a usmaží. K nedělnímu obědu jsem uvařil vynikající holandské řízky podle tohoto výtečného receptu. Jídlo jsem vařil pro 4 osoby. Příprava sekaných řízků podle tohoto vynikajícího a prověřeného receptu zabere přibližně 40 minut.
Suroviny
- mleté maso vepřové 800 g
- sýr (eidam) 200 g
- mléko 250 ml
- vejce 3 ks
- mouka hladká
- strouhanka
- sůl 5 g
- pepř
- petrželka
- olej
HOLANDSKÉ ŘÍZKY
Video recept – HOLANDSKÉ ŘÍZKY
Mleté maso dobře vymícháme s jedním vajíčkem nahrubo strouhaným sýrem, mlékem, mletým pepřem, solí a jemně sekanou petrželovou natí. Obalíme v trojobalu hladká mouka, rozšlehané vejce s mlékem, strouhanka) a smažíme ve vysoké vrstvě oleje (minimálně 1 cm) do zlatova. Jako přílohu podáváme, brambory nebo strouhané brambory a nebo nejlépe s bramborovou kaši.