Hemenex / ham and eggs
14 října, 2021Ham and eggs neboli česky hemenex (je v překladu šunka s vejci) je druh jednoduchého teplého pokrmu. Lze jej připravit několika způsoby. K nedělní snídani jsem připravil hemenex podle mého nejoblíbenějšího receptu.
Příprava tohoto vynikajícího jídla zabere přibližně 10 minut a jídlo jsem vařil sám pro sebe.
Suroviny
- 3 vajíčka
- slanina (dušená šunka)
- sůl
- pepř
- paprika
- olej
Postup přípravy
- Pánev potřete olejem
- Slaninu vysmažte v pánvi
- Následně vyklepněte do pánve i vejce – tak, aby se bílky pěkně rozlily po pánvi a žloutky zůstaly celé uprostřed
- lehce osolte, opepřete posypte paprikou
- Servírujte jak, kdo má rád s pečivem, hořčicí, zeleninou, ale hlavně s máslem, které se maže na pečivo